GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в App Store: Бесплатно

GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в Play Market: Бесплатно

Блог. Публікації про сервіс Getmancar

Новини каршерінгу Getmancar

Каршерінг у Франкфурті на Майні

Ділимося досвідом і розповідаємо про те, як воно за кордоном, як працює там каршерінг. Є різні компанії, але ми взяли локального німецького оператора, який досить популярний у Франкфурті на Майні, а саме: Book-n-drive

 

Даний оператор діє не тільки в одному місті, але за логікою надання послугу каршерінга, кожне місто - окрема одиниця по роботі.

 

Київ не нагадує?

Франкфурт на Майні представлений великою зоною використання каршерінга, а так само зоною завершення, яка покриває центр міста в повному обсязі і є ще кілька острівців на периферії міста.

 

Тарифи

Тут є і плюси і мінуси, якщо порівнювати з київським сервісом.

  1. Ціна послуги тарифікується комбіновано, це зовсім невелика ціна за хвилини використання і оплачується кожен км пробігу. Трохи нагадує абонементи Гетьманкар, але тут такі тарифи пропонуються навіть в похвилинному форматі.
  2. При кожній поїздці з користувача знімається жорсткий платіж за страховку (так зазначено в договорі), цей платіж становить 3 євро, тобто ви оплатили 3 євро за посадку в автомобіль, а пізніше оплачуєте хвилини і пробіг. Цей платіж називається страховка на дрібні сколи.

 

Автомобілі

Сервіс представлений автомобілями Фольксваген UP. Але є і інші авто, якщо ви хочете більше вибору.

 

Відкриваємо / закриваємо автомобіль

Відкривати чи закривати автомобіль можна як за допомогою смартфона, так і в інший спосіб. Це викликано швидше старішої платформою. Так, багато машин відкриваються тільки за допомогою клубної картки, яку необхідно мати при собі і прикласти до скла.

 

Особливості завершення каршерінгу

Особливістю і відмінністю від київського Гетьманкара, є те, що завершити каршерінг ви можете тільки так:

  1. Саме в тому місці де ви почали його +/- 500 метрів. Тобто взяв в точці «А» і поверни авто в точці «А».
  2. Якщо ви взяли авто в точці «А», а хочете повернути його в точці «В» і обидві точки в зоні завершення, з вас візьмуть 3 євро додаткової оплати за повернення авто не в точці «А».
  3. Можливо завершити послугу в будь-якій точці в зоні використання автомобіля, за погодженням з оператором, але в цьому випадку, ваш рахунок зменшиться ще на 10 євро.

 

До сих пір не зрозумів

Якщо я забираю авто поза зоною, і переганяю його в зону, з мене так само беруть 3 євро, хоча я надаю позитивну послугу компанії. Але в цьому випадку компанія компенсує 3 євро тільки після дзвінка оператору, що не зовсім зручно. Не подзвонив – не отримаєш 3 євро повернення.

 

Тарифи і тарифні плани

Є різні тарифи, які бувають як без щомісячної абонплати так і з нею. Ті що з постійної абонентської оплатою мають дешевші тарифи.

 

Чому я використовую каршерінг в Німеччині

  1. Для мене це перш за все зручно, якщо потрібен автомобіль для поїздок
  2. У мене поламався автомобіль і 2 місяці шукав собі авто за хорошою ціною, поки катався на каршерінгу.
  3. Порахував, багато в чому мені виходить навіть дешевше власної машини, адже парковка включена в ціну і я не плачу за неї.

 

Дякую за увагу, хороших поїздок.

Підготовлено, згідно з інформацією і реального досвіду постійного користування, нашого друга Макса Штарка.

Архів