GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в App Store: Бесплатно

GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в Play Market: Бесплатно

Блог. Публікації про сервіс Getmancar

Новини каршерінгу Getmancar

Меріленд вводить оподаткування для каршерінга

Каршерінг, особливо в форматі Р2Р, настільки щільно входить в життя США, що місцева та центральна влада приймають спеціальні законодавчі акти, якими б можна було узаконити діяльність і оподаткувати відповідну діяльність.

 

З 01 липня 2018 року набирає чинності Біль 743 Сенату, який прирівнює Р2Р каршерінг до класичного прокату автомобілів, зобов'язуючи його оплачувати державні податки, обов'язкові страховки і дотримуватися правил безпеки, запропоновані для компаній.

 

Біль 743 був ініційований ACRA (американською асоціацією автопрокату). Згідно з прийнятими поправками, Р2Р каршерінг буде обкладений 8% податком, а через 1 рік, податком 11,5%, саме такий податок сплачують усі класичні прокатні компанії. Але, компанії займаються прокатом автомобілів, можуть заощадити 3,5% податку, тобто, фактично сплачуючи всього 8% податку. 3,5% можна заощадити при покупці нових автомобілів і заміні автопарку.

 

Тепер, всі компанії Р2Р каршерінгу потраплять під дії закону і їх зобов'яжуть виконувати вимоги як і компанії з прокату автомобілів:

  1. Оплачувати аеропортові збори, якщо автомобіль видається або повертається в аеропорту
  2. Страхувати автомобіль і пасажирів щодо безпеки їх життя і здоров'я
  3. Дотримуватися законодавства про відкликання автомобілів виробниками на предмет безпеки руху.

 

Проти ACRA активно виступає найбільший оператор Р2Р каршерінга, Turo, який доводить, що не є сервісом по суті, а всього лише платформою, на якій зустрічаються власники автомобілів і ті, хто хоче його орендувати.

 

З останніх новин: Іллінойс так само може прийняти закон про обмеження Р2Р каршерінга, подібний до того що є в Меріленд.

Архів