GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в App Store: Бесплатно

GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в Play Market: Бесплатно

Блог. Публікації про сервіс Getmancar

Новини каршерінгу Getmancar

Tesloop

Сервіс Tesloop був заснований в липні 2015 року, 16 річним хлопцем, по імені Haydn Sonnad в США. Сервіс інноваційний і пропонує поїздки між містами на автомобілях Тесла за сущі копійки.

 

Як був створений стартап

Хайдн вирішив купити собі автомобіль Тесла, але розумів, що у нього немає 120 000 доларів США на оплату такого автомобіля. Рішення прийшло саме собою. Хлопець вирішив, що він придбає автомобіль і буде їздити на ньому в будні, а у вихідні - здавати в оренду, для того, щоб компенсувати вартість і частково покривати платежі за автомобіль. Так виник сервіс Tesloop.

 

Автомобілі в сервісі

Сьогодні сервіс представлений 9 автомобілями Тесла Модел Х, 2 автомобілі Тесла Модел 3, одним автомобілем Тесла Модел S.

 

Особливості сервісу

Сервіс функціонує як перевезення пасажирів між кількома містами. При цьому, користувач може використовувати сервіс як пасажир і як водій.

 

Місце роботи сервісу

Tesloop функціонує і перевозить людей між такими містами: Лос Анжелес і Палм Спрінгс, Лос Анжелес і Сан Дієго, Палм Спрінгс і Лас Вегас.

Сервіс чітко прив'язаний до місць зарядки, саме тому маршрути сплановані так, щоб охопити найбільш цінні місця висадки, посадки пасажирів і місця зарядки автомобілів.

Сервіс трохи обмежений у кількості автомобілів, так як заряджається на станціях Тесла, а ті вміщають до 6 автомобілів, саме тому сервіс не може дозволити більшу кількість авто, адже місця на зарядної станції будуть зайняті.

Незважаючи на труднощі, Хайдн вже запустив власну розробку зарядних станцій не чекаючи поки Тесла побудує достатню кількість місць для зарядки автомобіля.

 

Вартість послуг сервісу

Вартість проїзду в сервісі становить від 29 доларів за місце. Кожен автомобіль обладнаний напоями та закусками. Безкоштовно можна скористатися підзарядкою телефону, підігрівом сидінь, подушками для шиї.

Сервіс відмінно конкурує з авіакомпаніями, які пропонують аналогічні маршрути від 90 доларів в одну сторону.

 

Автопілот

Новацією і основною функцією сервісу є функція автопілота в автомобілі, коли машина виходить на трасу. Автопілот дозволяє зробити подорож приємною, менш аварійним і не нав'язливим.

На сьогоднішній день вже перевезено понад 25 000 користувачів сервісу за цими напрямками.

 

Функція «Круізер»

По двох напрямки, Лос Анжелес - Палм Спрінгс і Лос Анжелес - Сан Дієго, сьогодні пропонується одностороння оренда автомобіля, тобто берете в одному місті, залишаєте в іншому. Вартість такої оренди складає для Тесла Модел 3 - 49 доларів, для Тесла Модел X - 79 доларів.

Тут фіксована вартість за весь автомобіль, тому ви можете взяти всю сім'ю без будь-яких доплат, для подібної односторонньої поїздки.

Так як в даній послузі автопілот не використовується, час в дорозі строго обмежено, але якщо відбувається запізнення через затори або будь-яких непередбачених ситуацій, це не впливає на використання.

 

Сьогодні в форматі шатла (без водія), сервіс використовується 2 рази в день, в режимі «Круізер» - один раз. Сервіс сподівається на збільшення кількості поїздок в режимі «Круізер».

 

Допомога Тесли

Коли Соннад хотів запускати проект, він не знав де знайти гроші, йому допомогла щорічна конференція акціонерів Тесла, де було піднято питання про автопілот і презентовано його стартап. Після, Тесла, погодилася на проект між Лос Анжелесом і Лас Вегасом.

 

На кого розрахований сервіс

При запуску, Соннад думав, що його сервіс буде розрахований на молодих людей, які подорожують і не хочуть купувати автомобілі. Але він трохи помилився, адже сервіс став користуватися популярністю у тих, хто хоче заощадити на авіаперельоті або просто обирає дешевший наземний транспорт.

 

П'ятирічка

План на 5 років це:

  • Залучення інших автомобілів, не тільки Тесла
  • Співпраця з готелями для організації маршрутів
  • Прокладка нових маршрутів

 

Прибутковість

Проект все ще збитковий, але Соннад, впевнений, що при використанні сервісу на 20 000 миль на місяць, він зможе впевнено отримувати 1 долар доходу з 1 милі.

 

Архів