GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в App Store: Бесплатно

GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в Play Market: Бесплатно

Блог. Публікації про сервіс Getmancar

Новини каршерінгу Getmancar

Чому ви берете штраф і хто вам дозволив це робити

Привіт, ти засмучений, що прочитав і знайшов в нашому договорі штраф за пошкодження деталей на автомобілі. Ти думаєш, що це не справедливо, ми повністю з тобою згодні, саме для цього, ми зробили вказану публікацію, щоб дати тобі зрозуміти умови договору, та чому такий пункт існує. 

 

Пункт із договору:

- У разі будь-якого пошкодження зовнішнього вигляду/оформлення Автомобіля, Наймач сплачує штраф розміром 7 000 (сім тисяч) гривень 00 копійок за кожну пошкоджену деталь Автомобіля;

 

Висловлювання контра:

  • Чому я повинен сплачувати будь-який штраф
  • Штраф, що передбачений законодавством, або ви державний орган, що накладаєте штрафи?
  • Взагалі офігєть, да ну їх 
  • Виходить так, що я сплачую за все, ще й штраф??? Шукаю дураків.
  • А ви не пробували страховку купити?
  • Як завжди, хочуть з нас здерти все
  • Не сервіс, а просто – дай заробити
  • Вони мабуть машину тільки на штрафах окупають

 

Пояснення

Чи є штрафи в цивільному законодавстві?

Штрафи дійсно передбачені цивільним законодавством, як невиконання умов договору, сторони можуть застосовувати штраф та пеню. Отже штраф це не тільки інструмент адміністративного чи кримінального законодавства. Він є і в цивільному і в господарському праві і цілком застосовується. Ви мабуть бачили штрафи в договорах підряду, купівлі-продажу, постачання (навіть електроенергії). Отже ми маємо таке саме.

 

Для кого страшний штраф?

Штраф страшний для порушників. Увага, не для тих, хто пошкодив авто, а саме для порушників!

Наприклад, ви пошкодили автомобіль, поцарапали деталь автомобілю, приблизна вартість ремонту деталі, якщо не потребує заміни та рихтовки – 3 000 (три тисячі) грн. станом на 05.12.2018 року, чи більше. Якщо потрібна рихтовка – більше. А якщо заміна деталі – взагалі набагато більше.

Отже, щоб швидко визначити збиток, можна просто застосувати штраф. Інший шлях – визначення вартості ремонту, але це кілька годин, днів, бо це – доставка авто на станцію та/або експерту.

 

До кого застосовувався штраф?

В нашій практиці на сьогодні, ми застосували цей штраф кілька разів, в обох випадках, було пошкоджено 4-7 деталей автомобіля – продрали автомобіль, весь бік і лишили так, без заявки в страхову, поліцію, нам. Були навіть ознаки шахрайства в одному із випадків, коли користувач вирішив погратися фотошопом, але не вийшло і це окрема історія.

В цих випадках було застосовано і вартість ремонту і штраф. Але при добровільному виконанні обов’язку з оплати ремонту по вартості нашого СТО (дешевше ніж фірмове, оцінка експерта), всі штрафи знімали. Хто не сплачував – лишали і стягували кошти.

Отже штраф було застосовано тільки до тих, хто казав: я не я і хата не моя, а це ваші проблеми. Вони дійсно наші і ми їх вирішемо, але стягнемо штраф, пеню і все інше.

 

Чому ви стягуєте вартість штрафу і ремонту?

Не стягнули з жодної людини, що сплатила ремонт. При цьому знайшли компроміс. Звісно ми не знайдемо компромісу, коли вартість ремонту 22 000 грн., а користувач хоче сплатити 3 000 грн. Але якщо є варіанти поступитися, розглянути інший варіант – завжди йшли на зустріч.

Отже штраф та ремонт одночасно стягували і будемо стягувати, тільки із злісних ПОХфігістів. Нормальні люди ніколи цього не отримають!

 

Тому ні з кого, нічого не здерли, страховка працює, але тільки якщо ви викликаєте поліції, реєструєте випадок в поліції. Не заробляємо на ваших ДТП, але хочемо відповідальних клієнтів. Ви хочете відповідального сервісу, а ми таких самих клієнтів. Отже міняємо відповідальність на відповідальність. Чітко слідкуємо зі будь-яким порушенням ваших прав.

 

 

Дякуємо за вашу увагу, завжди раді вашим коментарям та готові на них відповідати.

Архів