GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в App Store: Бесплатно

GetmanCar

Getmanglobal, TOV

5 зірок

Цена в Play Market: Бесплатно

Блог. Публікації про сервіс Getmancar

Новини каршерінгу Getmancar

Зони у каршерінгу

Зони у каршерінгу - картинка

У каршерінгу існує дві основні зони, які ти завжди бачиш на мапі у застосунку:

1. Зони користування сервісом.
2. Зони звершення оренди.

«Зона користування» сервісом

«Зона користування» сервісом — це найбільша на мапі мобільного застосунку зона, що визначає межі користування автомобілями сервісу. Тобто, це межі, у яких ти можеш користуватися орендою автомобіля. «Зона користування» розповсюджується на місто та околиці і позначена блакитним кольором або синім контуром на мапі.

Зона користування у сервісі каршерінгу Getmancar

Будь уважним, залишення «зони користування» може призвести до втрати технічної підтримки, і припинення обслуговування автомобіля.


Особливості «зони користування»

У «Зоні користування» ти можеш:

  1. Пересуватися на орендованому автомобілі.
  2. Розпочинати нову оренду автомобіля.
  3. Поставити автомобіль у режим «очікування».
  4. Поставити автомобіль в режим «передача».

Оренду автомобіля не можна завершувати у «зоні користування», для завершення оренди існує спеціальна «зона завершення».


Якщо автомобіль виїхав за «зону користування» сервісом?

У застосунку ти завжди бачиш свою геопозицію та зони сервісу, тому навряд чи зможеш випадково виїхати за межі дії зони користування каршерінгом. До того ж, у разі залишення зони, тобі буде відправлено повідомлення на телефон або у мобільний застосунок про необхідність повернутися до зони каршерінгу.

Зверни увагу, що залишення «зони користування» система автоматично розцінює як спробу викрадення автомобіля, тому деякі функції сервісу можуть бути заблоковані. У такому випадку з тобою зв’яжеться оператор служби підтримки та повідомить про необхідність повернутися у зону.


«Зона завершення» оренди

«Зона завершення» оренди — це спеціальна зона, де ти можеш залишити автомобіль та завершити оренду. Такі зони розташовані майже у всіх районах міста у дозволених для паркування місцях. На мапі таких зон багато, вони розташовані у межах «зони користування» та позначені іншим кольором.

Зона завершення у сервісі каршерінгу Getmancar

У «Зоні завершення» оренди ти можеш розпочати та завершити оренду, а також залишити автомобіль у режимі «очікування» (паркування).


Особливості «зони завершення» оренди

Найголовнішою особливістю зони є те, що завершувати оренду та залишати автомобіль для наступних користувачів можна лише у цій зоні. «Зони завершення» постійно переглядаються, вони можуть розширюватись або додаватись нові. Іноді зону може бути видалено. Серед причин: висока аварійність на вузькій вулиці, часта евакуація через порушення правил паркування, ремонт дороги або зміна паркінгу на приватний.

Зони завершення оренди є платні та безкоштовні. Безкоштовні зони позначені на мапі фіолетовим кольором. Платні зони мають жовтий колір, а також маркери з ціною. Плата за таку зону знімається тільки в тому випадку, якщо автомобіль був орендований у безкоштовній зоні, а залишений після оренди в платній зоні. Більш докладно про платні зони можна дізнатися в статті.


Чи можна завершити оренду поза «зоною завершення»?

Якщо виникла непередбачувана ситуація, коли тобі необхідно завершити оренду у невідповідному для цього місці, тобто, поза «зоною завершення», ти можеш скористатися функцією «передачі».

«Передача» — це функція, що дозволяє тобі завершити оренду поза «зоною завершення». У такому випадку автомобіль зачиниться та стане доступним для інших користувачів. На мапі іконка авто у «передачі» буде позначена синім кольором. Функція «передачі» є платною, її вартість складає 0,30 грн/хв. Тарифікація продовжуватиметься доки автомобіль не забронює інший користувач.

Завершення оренди поза зоною у сервісі каршерінгу Getmancar

Важливо, щоб автомобіль з режиму «передачі» забрав інший користувач сервісу. Якщо ти спробуєш орендувати автомобіль, який сам поставив у режим «передачі», система автоматично перерахує весь час автомобіля з режиму «передачі» на режим «очікування» (паркування), вартість якого складає 0,99 грн/хв.

Бронювання нового автомобіля недоступне, доки твоє авто знаходиться у режимі «передачі».


Якщо необхідно виїхати за «зону користування» в інше місто?

Можемо запропонувати тобі автомобіль у класичному форматі оренди, укомплектований запасним колесом та всім необхідним для заміських подорожей, щоб ти комфортно пересувався по всій Україні. Зателефонуй нам або напиши, щоб отримати більш детальну інформацію стосовно класичної оренди автомобілів.


Як побачити «зону завершення» та «зону використання»?

Можеш побачити зони у мобільному застосунку Getmancar, навіть якщо ти не авторизований. На мапі будуть показані зони сервісу та вільні автомобілі.